Hiburan

Selain SRK, 3 Selebriti Bollyw0od Ini Pernah Hadapi Masalah Kewangan

Untuk membina nama besar di Bollywood bukanlah satu pencapaian yang mudah. Walaupun bintang-bintang Bollywoood kini menikm4ti populariti dan gaya hidup yang mewah, mereka juga pernah berdepan dengan masalah kewangan yang besar dalam hidup mereka sebelum berjaya seperti sekarang.

Shah Rukh Khan

Menurut Times of India, Shah Rukh Khan telah bertolak dari Delhi ke Mumbai untuk menjadi bintang Bollywood. Tetapi ianya bukan perkara yang mudah. Aktor itu tiba di kota impian bersama tiga orang rakannya dan mereka tidak mempunyai wang untuk menyewa tempat tinggal.

“Ketika saya pertama kali tiba di Mumbai dari Delhi, saya  datang bersama 3 rakan yang lain. Kami tidak mempunyai wang untuk membeli makanan. Kami biasa tidur di kaki lima di luar Hotel Oberoi ( Trident) di Queen’s Necklace. Pada waktu pagi kami pernah membersihkan bilik mandi hotel dan berpura-pura menjadi tetamu hotel.

Ketika kami tidak mempunyai wang untuk kembali ke Delhi, saya pergi ke pasar tempatan dan menjual kamera Pentax saya dengan harga 1500 rupee, sehingga kami dapat membeli tiket untuk kembali ke Delhi.”- Shah Rukh Khan

Akshay Kumar

Akshay Kumar adalah peminat kecergasan dan penguasaan seni mempertahankan diri. Oleh itu, ketika dia bermula di Bollywood, aktor itu menggunakan kepak4rannya untuk bertahan.

“Saya pernah belajar seni mempertahankan diri untuk menjadikan saya stabil ketika waktu sukar di Bangkok. Oleh kerana saya peminat seni mempertahankan diri, saya memilih tinju Muay Thai dan saya sering mengambil bahagian dalam perg4duhan jalanan untuk mendapatkan wang tambahan. Saya pernah dipvkul dengan tervk, tetapi itu adalah yang sangat diperlukan untuk mendapatkan wang.”-Akshay Kumar

Amitabh Bachchan

Walaupun Amitabh Bachchan disukai oleh ramai peminat di layar tv, syarikat pengurusan dan produksi acara, Amitabh Bachchan Corporation Ltd (ABCL) telah meletakkan dirinya berada di bawah hut4ng.

Aktor itu turut mended4hkan bahawa dia berdepan dengan 55 kes undang-undang, yang terpaksa menggadaikan rumahnya, dan mempunyai hut4ng sekitar 90 juta rupee.

“Pada tahun 2000, ketika seluruh dunia menyambut abad yang baru, saya menyambut nasib saya yang burvk. Tidak mempunyai filem, tidak mempunyai wang, tidak mempunyai syarikat, sejuta kes undang-undang dan pihak berkuasa telah memberi notis pemulihan di rumah saya.”- Amitabh Bachchan

Rajkummar Rao

Rajkummar Rao kini menjalani kehidupan yang selesa di Bollywood dan pernah memenangi Anugerah Nasional. Namun, aktor ini turut menyatakan bahawa untuk bertahan di Mumbai adalah satu tugas yang sukar.

“Dua tahun awal ketika saya mencari pekerjaan, ia sangat sukar. Ada hari saya tidak mempunyai wang untuk membeli makanan. Tetapi ibu saya telah memberikan saya keyakinan dan mempunyai kepercayaan yang tidak pernah goyah terhadap saya. Saya akan menelefon, dan mereka akan menghantar wang kepada saya supaya saya dapat hidangkan makanan di atas meja saya.”-Rajkummar Rao

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://murai.my/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *