Hiburan

[VIDEO] “Suruh PeIanggan ‘Scan’ Suhu,” Pakcik Guard Dit4mpar Hingga Jatuh Pengs4n

Pemeriksaan suhu badan merupakan 1 peraturan wajib bagi setiap individu yang ingin memasuki sesuatu premis di luar, terutamanya kompleks beli-belah atau pasaraya.

Biasanya, pemeriksaan tersebut dilakukan sekali sahaja di pintu masuk premis dan dikendalikan oleh pengawal keselamatan yang bertugas.

Bagaimanapun, masih ada juga yang engg4n mematuhi arahan staf kesel4matan dan menganggap perkara tersebut sebagai sesuatu yang l3ceh.

Baru-baru ini, tular video berlaku kekecohan di kawasan pintu masuk sebuah pasaraya terkemuka kerana pengawal keselam4tan bertek4k dengan seorang pelanggan.

Kekec0han itu bermula apabila pelanggan itu ditegur untuk memeriksa suhu badan terlebih dahulu sebelum masuk ke pasaraya untuk membeli barang.

Namun begitu, pelanggan terbabit enggan lalu naik ber4ng lantaran itu berlakulah pertengkar4n dengan ‘Pakcik Guard’ yang mengarahkannya berbuat sedemikian.

Beberapa saat kemudian, ‘Pakcik Guard’ itu dilihat jatuh pengsan apabila dit4mpar oleh pelanggan bi4dap itu secara tiba-tiba.

Difahamkan lagi, pelanggan yang juga menaiki sebuah kenderaan mewah terus melarikan diri sebaik sahaja menyer4ng ‘Pakcik Guard’ tersebut.

Nasib baiklah, si perakam video sempat mengambil nombor plat pemilik kenderaan itu untuk tindakan lanjut.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memberi reaksi m4rah terhadap si pelaku yang disifatkan sebagai kurang 4jar berkenaan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: FIONA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *