Hiburan

50 Juri Selebriti Akan Dipanggil P0lis Beri Keter4ngan

Sebelum ini, menjadi perbualan ramai mengenai kehadiran kira-kira 50 selebriti dalam sebuah program realiti yang didakwa berlakunya perlnggaran SOP. Tayangan rakaman bagi program tersebut bagaimanapun telah ditunda buat sementara waktu untuk memberi laluan kepada pihak berkuasa menyi4sat berhubung dkwaan tersebut.

Terbaharu, memetik laporan BH Online, pihak p0lis bagaimanapun akan memanggil kesemua 50 orang selebriti yang dipercayai terlibat dalam program rakaman All Together Show Malaysia bagi membantu si4satan.

Pada 8 Jun lalu, pihak p0lis telah menerima aduan dari seorang individu berhubung laporan mendkwa penggambaran rancangan tersebut berlaku pelnggaran SOP apabila kelihatan 50 orang selebriti tidak memakai pelitup muka. Menurut Ketua Pol1s Daerah Putrajaya iaitu Asist3n Komisi0ner Mohd Fadzil Ali memaklumkan kertas sias4tan akan dirujuk kepada Timbalan Pendkwa Raya untuk tind4kan seterusnya.

Pihak pol1s menerima adu4n daripada lelaki berkenaan pada jam 5.55 petang, 8 Jun lalu, dan hasil si4satan awal pol1s mendapati penggambaran rancangan ATNM ini dibuat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 3 Mac 2021 hingga 11 April 2021, dengan merujuk SOP Sektor Industri Kreatif-Acara Langsung (PKPP) yang berkuat kuasa ketika itu.

Pihak penerbit program dikehendaki mematuhi SOP PKPP yang membenarkan rakaman berlangsung dengan kehadiran penonton tidak melebihi 50 peratus kapasiti serta mematuhi SOP berkaitan saringan kesihatan, pemakaian pelitup muka dan penjarakan fizikal.

Malah, Ketu4 P0lis Daerah Putrajaya melap0rkan adu4n tersebut akan disi4sat S3ksyen 269 K4nun Kes3ksaan (Akt4 574) dan menasihati agar orang ramai tidak mensens4sikan fakta atau isu mengenai k3s pemb4bitan 50 orang selebriti dalam program rakaman ini.

Selain itu, sias4tan dijalankan mengikut S3ksyen 269 K4nun Keseks4an (Akta 574) iaitu perbuatan cu4i yang mungkin mereb4kkan j4ngkitan apa-apa peny4kit berb4haya.

Justeru, pihak p0lis menasihatkan orang ramai untuk terus kekal mem4tuhi PKP serta SOP yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa dalam usaha menceg4h dan memutuskan rantaian penul4ran jangkit4n p4ndemik C0V1D-19 dan tidak mensens4sikan fakta atau isu berkenaan k3s ini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber: OhBulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *