Hiburan

Kakitangan H0spital K4ntoi Beli Makanan Guna Kad Debit Pes4kit Men1nggal Dun1a, Beri Al4san Tertuk4r K4d

Seorang kakitangan hospit4l meng4ku menggunakan kad debit kepada pes4kit yang didapati telah meningg4l dunia untuk membeli makanan ringan di mesin layan diri selepas 17 minit pes4kit tersebut m4ti di United Kingdom.

Menurut pol1s, dokt0r telah mengesahkan masa kem4tian mngsa adalah pada pukul 1.56 petang waktu tempatan pada 24 Januari. Namun selepas 17 minit mngsa men1nggal, terdapat rekod penggunaan kad debit digunakan di mesin layan diri di hospital berkenaan.

Wanita yang berumur 23 tahun itu dikatakan telah membuat enam pembelian dengan menggunakan pembayaran secara contactless dan kemudiannya  melakukan lagi belah petang pada hari yang sama.

Empat hari kemudian, Basharat dipercayai mencuba untuk menggunakan kad berkenaan sekali lagi, namun m4langnya ketika itu kad berkenaan tidak boleh digunakan kerana telah dib4talkan.

Walau bagaimanapun, pihak pol1s berjaya men4han wanita berkenaan ketika dia sedang bekerja di h0spital dan telah menjumpai kad debit milik mngsa.

Suspek pada awalnya mendkwa dia menjumpai kad tersebut di lantai tempat kerjanya dan mengatakan dia kel1ru dengan kad miliknya.  Namun pihak berku4sa mengatakan bahawa kedua-dua kad itu memiliki warna yang berbeza.

Basharat dikatakan telah tiba di Mahk4mah Birmingham pada Rabu atas pertvduhan men1pu dan mencvri dengan menggunakan kad milik mngsa yang berusia 83 tahun berkenaan di Hosp1tal Heartlands.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber: Oh Bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *