Hiburan

Pegawai KKM Bid4s Dr Amalina Apabila Dia Menyentuh Isu Budaya Kerja ‘Makan Garam’ Di Malaysia

Pencapaian Dr Amalina Bakri yang berjaya menempatkan diri sebagai doktor di luar negara memang menjadi satu kebanggaan ramai. Malahan buah fikiran atau pendapat yang sering dikongsikan menerusi Twitternya sering menjadi perhatian ramai. Namun kenyataan beliau tentang isu budaya kerja di Malaysia pada 10 Jun lalu nampaknya menerima respon berbeza.

Kalau di tempat saya, tak kira siapa, pendapat diraikan secara ilmiah

Melalui tweet yang dimuat naik, anak jati kelahiran Kelantan ini membandingkan suasananya bekerja di luar negara VS budaya ”Siapa makan garam dulu” yang dakwanya dipraktikkan di Malaysia. Di United Kingdom, beliau menyifatkan semua perbincangan berkaitan tugas dijalankan dengan secara ilmiah malahan pendapat golongan junior tidak diketepikan begitu sahaja.

“Siapa makan garam dulu” bukanlah amalan yang dipraktik membvta tuli

Tidak bersetuju dengan kenyataan berkenaan, seorang pakar radiologi iaitu Aznil Hisham telah memb1das semula di Facebooknya. Kata lelaki ini pula, dakw4an tentang budaya “makan garam terlebih dahulu” yang diperkatakan oleh Dr Amalina bukanlah dibuat secara membvta tvli. Malahan beliau juga sering berdiskusi sesama sendiri baik dengan junior atau ketua atasan.

Dr Muhaya dikr1tik hebat oleh doktor selebriti (junior), beliau tak malu untuk mohon maaf

Sebagai bukti bahawa Malaysia juga mengamalkan keterbukaan dalam meraikan pendapat, beliau menggunakan Prof Muhaya yang baru-baru ini kec0h dengan isu “Bod0h-Bod0h Demi Jodoh”. Meskipun dihent4m ramai pihak termasuklah doktor junior, pakar motivasi berkenaan tidak segan membuat permintaan maaf.

Sumber : Facebook Aznil Hisham via sportdaily

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber : https://www.malaysiarepoter.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *