Hiburan

Ibu Cem4s An4k ‘Lem4s’ Dalam Baldi, Kelu4r Sekejap Je Nak Pergi Tutvp P1ntu!

Menjadi suri rumah sepenuh masa mungkin nampak mudah di mata segelintir pihak, namun ianya bukanlah seperti yang dibay4ngkan. Walaupun sibuk membuat kerja rumah, ibu bapa perlu mem4ntau segala pergerakan an4k-an4k mereka bagi mengel4kkan sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku.

Menerusi posting yang telah dimuat naik oleh Dyla Adnan di akaun FB, dia berkongsi mengenai det1k cem4s yang dialami olehnya apabila an4k perempuannya Adinda hampir lem4s di dalam bilik air.

Peristiwa hit4m dalam hidup aku. Aku nak korang semua al3rt tentang air, bilik air. Tolong sangat-sangat sebelum jadi macam k3s aku. Aku lek4 4ku cu4i. M4afkan mami an4k-an4k.

Kejadian mal4ng tidak berb4u itu berlaku semasa dia hendak menutup pintu rumah dan telah meninggalkan an4knya yang berusia setahun sebulan itu di dalam tandas tingkat atas rumahnya.

Ketika suaminya pulang dan bertanyakan mengenai anknya, Dyla mengatakan bahawa anknya sedang mandi di tandas. Namun tidak sampai seminit dia meninggalkan an4knya itu, dia terk3jutnya dia melihat anknya itu sudah terlngkup di dalam b4ldi yang berisi air.

Dia yang p4nik dengan kejadian yang berlaku menj3rit sekuat hari sebelum suaminya datang memberikan bantuan. Suaminya terus mengg0nc4ngkan an4knya beberapa kali untuk menyed4rkan dan si ibu terus melakukan CPR.

Aku j3rit panggil su4mi aku, dia pun menj3rit sambil aku panggil aku terus angkat ank aku. Ank aku dah lembik. Suami aku gonc4ng bagi dia sed4r.

Anknya akhirnya sed4rkan diri dengan memunt4hkan semula air yang ditelan itu dan kembali bern4fas secara normal. Walau bagaimanapun, pasangan tersebut bergeg4s untuk ke hospital bagi mendapatkan r4watan selanjutnya.

Ibunya menarik nafas lega apabila an4knya berada dalam keadaan sel4mat. Meskipun detik cemas itu telah berlalu, namun Dyla masih trauma untuk pergi ke tandas kerana dia teringat kejadian berkenaan yang menimpa an4knya itu

Ahad sebelum keluar wad Adinda sempat ziarah semua bilik. Mer4yap sambil seng1h-seng1h. Aku pun layankan je. Tengah hari tu kami berdua keluar wad sebab doktor dah pantau keadaan d4da dan dalaman Adinda Mikayla.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber: Oh Bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *