Hiburan

Kes Perb1caraan Neelofa Dan PU Riz Ditunda 15 Julai, Ini Puncanya…

Pengurusan kes selebriti, Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya, Muhammad Haris Mohd Ismail yang did4kwa mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) perintah kawalan pergerakan bersyarat (PKPB), ditunda kepada 15 Julai ini.

Peguam M Haresh yang mewakili pasangan terbabit berkata, kes itu sepatutnya disebut semula pada 23 Jun ini tetapi ditangguhkan sekali lagi oleh pihak mahkamah disebabkan tempoh lanjutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

“Pihak Mahkamah menangguhkan tarikh pengurusan kes ini (sebutan semula kes Neelofa dan suami) pada 15 Julai depan selepas kerajaan melanjutkan tempoh PKP 3.0,” katanya dihubungi hari ini.

Pada 20 Mei lalu, pasangan itu mengaku tidak bersalah atas tudvhan mengikut Peraturan 19, Peraturan-Peraturan Penceg4han dan Pengawalan Penyak1t Berjangk1t (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangk1tan (Kawalan Pergerakan Bersyarat (No 4) (Pindaan) (No 12) 2021.

Kesal4han itu did4kwa dilakukan mereka ketika berada di sebuah premis menjual permaidani di pusat perniagaan Nilai 3 dekat sini, 2 Mei lalu.

Mereka berdepan hukvman d3nda tidak lebih RM50,000 atau penj4ra hingga enam bulan atau kedua-duanya, jika sabit kesal4han.

Muhammad Haris, 26, didakwa atas dua kesal4han g4gal mematuhi SOP PKPB dengan tidak membuat imbasan aplikasi MySejahtera untuk daftar masuk atau menulis secara manual serta tidak memakai pelitup muka di Kedai Naeem Carpet Sdn Bhd, Kawasan Perindustrian Nilai 3, Nilai, pada jam 4 petang, 2 Mei lalu.

Noor Neelofa, 32, pula dituduh tidak membuat imbasan aplikasi MySejahtera untuk daftar masuk di premis itu atau menulis secara manual pada masa dan tarikh yang sama.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber: Harian Metro via gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *