Hiburan

Jaga Anj1ng Kudvng Sampai Hujung Ny4wa, Netizen Respek Keluarga Harith Iskander – “Semoga Allah Balas Segala Kebaikan”

Pelawak dan pengacara Harith Iskander meluahkan rasa sedih apabila anj1ng kudvng peliharaannya bersama keluarga telah m4ti.

Menerusi laman sosial Instagram, Harith berkongsi berita duka mengenai anj1ng yang diberi nama Marvella itu untuk tatapan umum.

Istimewanya lagi, Marcella merupakan anjing betina kudvng kedua-dua kaki depannya dan telah diselamatkan oleh seorang penjaga haiwan.

“Hari yang sangat sedih dengan hati yang kecewa, saya ingin memberitahu #marvellathewonderdog tidak lagi bersama kami.

Dia masuk ke keluarga kami pada Jun 2020 dan terus menjadi sebahagian daripada keluarga ini. Dia baik, berani dan peramah.

Dia seolah tidak tahu dia tidak memiliki kaki depan. “Kami ingin berterima kasih kepada @nurullainaabdulhamid kerana telah menyelamatkannya dan kemudian memberi dia kepada kami.

Terima kasih Marvella telah ajar kami tentang rasa bersyukur. Terima kasih telah bawa senyuman dalam keluarga kami dan semua yang telah bertemu dengannya. Kamu merinduimu,” ujar Harith di ruangan kapsyen.


Menerusi perkongsian itu lagi, Marvella yang tidak mempunyai dua kaki depan bergerak menggunakan kereta roda yang dibuat khas untuknya.

Malah ada ketika, Marvella ditolak menggunakan kereta sorong bayi dan kaki depannya yang dikvdung dibalut dengan tuala.

Harith turut memberikan ucapan penghargaan kepada anjingnya yang selama ini telah menjaga rumah dan anak-anaknya dengan baik.

Sementara itu di ruangan komen, pemerg1an Marvella mengundang rasa seb4k rakan selebriti dan wargamaya.

So sorry to hear this. She must have loved you all so much,” komen Che Puan Sarimah Ibrahim. “Dia mesti mendoakan bro dan famili di syurga nanti. Dia tunggu di sana,” luah seorang wargamaya.

“Awak dan keluarga telah memberi kesempatan kedua buat Marvella menikmati hidupnya. Semoga keluarga awak diberkati selalu,” doa seorang wargamaya.

Komen Netizen:

Masyallah, terima kasih sebab berbuat baik pada anj1ng ni. Sudah tentu you seorang yang penyayang,” kata seorang wargamaya. “Kehilangan yang cukup terasa. Semoga Marvella berada di tempat yang lebih baik.

Terima kasih Harith sekeluarga telah menjaganya dengan baik,” tulis seorang wargamaya. “Saya baru cerita pada isteri saya yang awak menjaga anj1ng kudcng dengan baik.

Marvella telah tiada. Semoga Allah balas segala kebaikan yang telah awak berikan,” ujar seorang wargamaya lagi.

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah menerima hampir 17,009 tanda suka daripada pengikutnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://gempak.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *