Hiburan

“Banyak Pihak Takvtkan Saya, Kata Sheila Rusli Gar4ng…,” – Berlakon Kali Pertama Selepas Bersara Sukan Boling, Syaidatul Afifah Gembira

Bekas pemain boling profesional negara, Syaidatul Afifah teruja apabila diberi kepercayaan untuk berlakon menerusi drama terbaru, Ratu Ten Pin yang mengetengahkan sukan yang amat dicintainya itu.

Jelas Afifah, sepanjang menyertai projek tersebut, dia gembira kerana dapat berkongsi selain betukar ilmu bersama mereka yang telah lama bertapak di dalam industri seni.

“Ilmu saya dalam bidang lakonan memang kosong tapi saya tetap ambil cab4ran ini sebab drama ini berkonsepkan sukan boling. Kalau saya tak ambil peluang ni, bila lagi saya dapat buat cerita mengenai sukan kegemaran saya.

“Bonus mengenai projek ini, ia ibarat seperti win win situation. Saya dapat belajar mengenai dunia lakonan dan pada masa saya saya juga bagi tunjuk ajar dalam sukan boling,” katanya kepada MH.

Mengakui harus berdepan pelbagai cab4ran, Syaidatul mendedahkan dirinya bersyukur kerana dikurniakan rakan pelakon serta pengarah yang tidak jemu membantunya untuk menjiwai watak.

“Karektor ini amat mencab4r buat saya. Saya kena bermain dengan emos1. Saya kena jadi somb0ng, menang1s, rasa penyes4lan dan macam-macam lagi.

“Terima kepada kepada sis Sheila Rusli dan para pelakon lain yang bagi tunjuk ajar. Tanpa mereka saya memang buntv. Alhamdulillah setakat ini saya berpuas hati dengan lakonan pertama saya.

“Saya sedar saya pun masih baru dan tiada pengalaman. Kalau sebelum ini saya dah ambil cabar4n terbesar mewakili Malaysia di peringkat dunia, kenapa pula saya nak tolak cabar4n ini.

“Selepas sahaja saya bersara tahun lalu, saya dah tanam azam untuk cuba apa sahaja rezeki yang datang. Saya dah berkecimpung dalam sukan ini selama 20 tahun. Mungkin tiba masanya untuk saya mencuba sesuatu yang baru,” ujarnya lagi.

Bekas juara dunia acara boling berpasukan wanita 2017 itu berkata sedemikian di sesi sidang media drama Ratu Ten Pin secara virtual pada Selasa.

Ditanya mengenai pengalaman pertamanya berkerjasama dengan Sheila Rusli, Syaidatul memberitahu, dia bertuah kerana menerima layanan seperti keluarga sendiri.

“Sewaktu saya ditawarkan untuk berlakon drama ini, banyak pihak seperti ingin menakvtkan saya dengan mengatakan Shiela Rusli seorang yang gar4ng dan teg4s lebih-lebih lagi kepada pelakon baru.

“Tapi jujur saya katakan, bila saya pertama kali berkerja dengan JS Pictures, saya dapat rasakan hubungan kekelurgaan tu sangat kuat. Jadi, semua persepsi yang saya dengar di luar tu ternyata tak betul.

“Sis Shiela ni gar4ng bertempat. Kita perlukan ketegasan seperti itu untuk hasilkan kerja yang bagus. Apapun, saya sangat happy berkerja dengan JS Picture,” akhirinya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *