Hiburan

“Dkwaan Menerima ‘Elaun Sara Hidup’ Daripada Abangnya,” Ini Tndakan Diva AA.

Dulu dipuji, sekarang dikejl? Itu tanggapan warganet di Twitter terhadap Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA apabila selebriti kntr0versi itu yang seolah-olah ‘cakap tak serupa bikin’, lapor Kosmo! Online.

Semuanya bermula apabila selebriti berusia 55 tahun itu did4kwa menerima ‘elaun sara hidup’ daripada abangnya, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang juga Menteri Kanan merangkap Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri.

Seorang pengguna Twitter, @techboy_88 menulis, bekas pengacara tersohor itu tidak lagi membuka ruangan membalas ciapan selepas did4kwa menerima sejumlah wang tersebut.

“Sejak Azwan Ali kantoi dapat “elaun sara hidup” dari abang dia, terus dia tak bagi followers nak komen kat posts dia. Begitulah roda kehdupan. Minggu lepas kau kat atas. Minggu ni kau kat bawah,” tulisnya.

Menurut laporan Kosmo! Online lagi, ada ntizen mendkwa keIantangannya selama ini dalam mengkrltik pihak kerajaan termasuk abangnya sendiri adalah bagi mengaburi mata orang ramai.

Sebelum ini, tuI4r sekeping foto transaksi sejumlah wang yang turut terpampang nama ‘Azwan Ali’ sehingga mengundang perdeb4tan warganet. Namun, tidak dapat dipastikan mengenai kesahihan foto tersebut.

Ikut rekod pada 2019 Azwan Ali pernah menyatakn hasrat untuk mahu berbaik dengan Azmin

“Min… Aku banyak buat d0sa pada kau, aku minta maaf”

Bercakap kepada mStar secara eksklusif, Azwan berkata, hatinya mula terdetik untuk berbaik semula dengan Azmin, 54, selepas peminat-peminat bertanyakan status hubungannya bersama abangnya itu, menjelang Hari Raya Aidilfitri.

“Peminat-peminat ada tanya saya, tak nak berbaik ke dengan Azmin sempena Hari Raya kali ni. Banyak kali juga mereka tanya sampai lah dah raya sekarang.

Di hari baik bulan baik ni, saya fikir kenapa tidak untuk berbaik dengan dia. Kalau dia baca artikel ini, saya nak cakap; Min (Azmin) selama ni aku banyak buat saIah, buat d0s4 pada kau. Aku minta ampun, minta maaf pada kau Min,” kata personaliti berusia 53 tahun ini ketika berkongsi hasratnya kepada mStar.

Umum mengetahui sejak sekian lama hubungan adik beradik antara Azwan yang juga lebih dikenali sebagai Diva AA dan Azmin begitu teg4ng, dengan siri ser4ngan peribadi daripada selebriti penuh kntr0versi itu sebelum ini.

Azwan yang berhijrah ke London sejak Februari lalu berkata, kerelaan hatinya untuk berdamai dengan Azmin bukan sahaja kerana mengenangkan menteri itu adalah abang kndungnya tetapi turut memikirkan didikan arw4h ibu bapa mereka.

“Saya akui sebelum ini begitu k3ras hati, tapi orang tak tahu apa yang dilalui antara kami adik-beradik kerana ia hal peribadi dan keluarga. Mungkin ada hikmah di sebaliknya.

“Saya akui banyak berbuat d0s4 dengan dia. Sebagai adik, saya yang sepatutnya beralah nak memohon maaf daripadanya,” tambah Azwan.

Azwan berharap permohonan maaf secara terbuka itu disambut baik abangnya itu dan tidak disalahertikan oleh mana-mana pihak.

Sebab bila saya fikir sampai bila nak berakhirnya macam ni. Walaupun kami berbeza pendapat, tapi adik-beradik kan… ibarat alr yang diclncang tak akan pvtus.

“Hasrat saya ini untuk berbaik dengan Azmin bukan disebabkan polit1k, tetapi kerana kerelaan saya sendiri.

“Sebab bila saya fikir sampai bila nak berakhirnya macam ni. Walaupun kami berbeza pendapat, tapi adik-beradik kan… ibarat alr yang dicincang tak akan pvtus.

“Hati yang terdetik untuk berbaik-baik ini baru saja hendak bermula, maka berikanlah saya masa. Mohon semua pihak tidak mengec4m saya, sebaliknya mendoakan yang baik-baik,” katanya.

Ditanya adakah dia bersedia untuk bersemuka dan bermaafan dengan Azmin sekiranya diberi peluang, Azwan menjelaskan perkara itu adalah sebaik-baiknya.

Kenangan… ketika kunjungan Azmin (kiri) ke kediaman Azwan pada 2009, turut kelihatan ibu cinta, Allahyrh4m Che Tom Yahya.

“Saya tahu dia seorang yang begitu sibuk. Sebelum jadi menteri pun sangat sibuk, apatah lagi sekarang. Cukuplah permohonan maaf saya secara terbuka ini dapat dibacanya.

“Tapi, sekiranya saya pulang ke Malaysia dan ketika itu Allah lembutkan hati dia untuk berjumpa dengan saya, sudah tentu saya sedia dengan hati terbuka.

“Bersalam dan bermaafan bersama abang, ibarat satu mimpi yang amat bermakna. Jika berlaku, ia akan menjadi kemaafan d3ndam yang terindah,” katanya.

Sumber: Kosmo! Online (Mohd. Haikal Isa) , Twitter

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.klmetro.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *