Hiburan

“Ini Usaha Termampu Saya, Jang4nlah Sampai Semua Orang Buat T4k Ken4,” – Niat Baik Disalah Erti, Alha Alfa Tunjuk Cara Letak Duit Dalam Isi Pisang

Jurusolek dan usahawan terkenal, Datuk Alha Alfa ada berkongsi cara ‘rare’ dalam memberikan sumbangan berbentuk wang tunai duit kepada golongan sasaran.

Dalam satu hantaran di Instagram yang dimuatnaik sebagai video, Alha dilihat menunjukkan langkah-langkah memasukan duit ke dalam isi sebiji pisang untuk diberikan kepada mereka yang memerlukan.

Lalu, ia sekali gus menep1s cakap-cakap yang menudvhnya sengaja menunjuk dalam menghulur sumbangan yang diberikan secara ‘random’.

“Sebabkan ramai nak tau macamna sy letak duit dalam tu..meh sy tunjuk..sy guna pisang sbb xnk la nampak sgt org keliling yg sy random bagi duit kat org..kang semua kejar sy,,xcukup plak cash sy.

“Ramai jgak yg kec4m bagi pisang ni takvt jangk1t c0vid katanya..kak, awak beli karipap, awak beli rojak buah, awak beli makanan kat restoran, awak pegi pasar pun, sy rasa ramai je sentuh2 ape semua, doa jela baik2.

“Kalau nak diikotkan cakap semua, mmg habis lah kite smpi ramai bvnuh d1ri pun kite mampu tgk n acah3 macam xde ape berlaku..guys!,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa)

Dia pada masa sama meminta ramai untuk tidak berkongsikan cerita yang tak bermanfaat, sebaliknya sog0kkan orang ramai dengan berita berunsur kebaikan.

“Saat-saat ini, jgn la takut2kan org dgn berita2 yg bukan2..tlglah sebarkan kebaikan bantu jiran tetangga, buat aktiviti bersama keluarga, bagi semua yg happy2.

“Please..ini usaha yg termampu sy..jgn la smpi semua org buat xkene,” jelas Alha.

Menerusi hantaran tersebut, pelbagai reaksi telah ditinggalkan warganet termasuk rakan selebriti pada ruangan komen yang rata-ratanya menitipkan kata semangat agar dia terus berbuat kebaikan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa)


Sementara itu di dalam entri sebelumnya di platform sama, pengasas kosmetik itu meluahkan rasa yang seolah-olah kes4l dengan apabila ditudvh seperti mahu menunjuk-nujuk dalam melakukan kebaikan.

Lalu, Alha telah pun memadam video yang dimuat naik sebelum ini dan memohon maaf jika ada pihak tersinggung dengan tindakannya itu.

Sumber: MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : motifviral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *