Hiburan

“Senyap Sejak Naik Pangkat..” -Tanpa Kehadiran Pihak Media, Dalam Diam Tuan Ezanee Bagi Bantuan

Siapa sahaja yang tidak mengenali Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal?

Sikap prihatin Ketua P0lis yang mesra disapa Tuan Ezanee itu sememangnya tidak dapat dinaflkan lagi.

Biarpun sering menegaskan segala tindakan serta bantuan yang dilakukan adalah tanggungjawab dan am4nah beliau, namun namanya tetap menjadi tumpuan pihak media.

Tetapi, sejak dinaikkan pangkat kepada Ketua Bahagian Slasatan Jenyh Selangor, ramai yang sudah lama tidak mendengar cerita berkenaan angg0ta p0lis berhati mulia ini.

Ramai yang tertanya-tanya ke mana menghil4ngnya beliau?

Bagaimanapun baru-baru ini, seorang pengguna Facebook berkongsi perkembangan Tuan Ezanee di mana beliau dilihat sedang menyumbangkan bantuan barangan asas buat penduduk yang tidak berkemampuan di suatu kawasan perumahan.

Menurut pengguna Facebook bernama Syahril A. Kadir tersebut, dia berasa terkejut tatkala mendapat perkhabaran itu menerusi grup WhatsApp kejiranannya.

Tambahan lagi, setelah sekian lama tidak mendengar khabar Tuan Ezanee di media soslal.

Namun apa yang lebih mengejvtkan adalah, sewaktu misi bantuan itu berlangsung tiada 1 pun kelibat pihak media yang dipanggil untuk menyakslkan dan merek0dkan majlis tersebut. Wah!

Dalam pada itu, Syahril meluahkan rasa kagum terhadap Tuan Ezanee kerana sanggup ‘turun padang’ membantu golongan susah walaupun beliau merupakan seorang angg0ta p0lis berpangkat tinggi.

Bukan itu sahaja, Tuan Ezanee juga sempat menlnggalkan k0men pada ‘posting’ Syahril menasihati masyarakat agar sentiasa melakukan kebaikan dalam hidup ini.

Meninjau ke ruangan k0men, rata-rata netlzen memuji keperibadian mulia Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya terbabit. Malah, ada juga yang mendoakan agar beliau dilantik sebagai Ketua P0lis Negara suatu hari nanti.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami

Sumber: http://www.dnq.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *