Hiburan

“Boleh santai minum lagi”- lsu Kenduri Durian Pun Belum Reda, Viral Lagi Gambar Ahli Parlimen Dilihat Lnggar SOP?

Kalau korang ingat, baru-baru ni kec0h apabila ada kes Ahli Parlimen did4kwa lnggar SOP dengan mengadakan ‘kenduri’ makan durian beramai-ramai hingga video dari kejadian itu jadi viral. Sedapnya durian.

Minum petang ramai-ramai

Terbaru tul4r beberapa keping gambar menunjukkan seorang bekas timbalan menteri yang juga Ahli Parlimen di Kedah, did4kwa g4gal mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ditetapkan.

Dalam foto tersebut, Ahli Parlimen tersebut dilihat bersila di atas sebuah pangkin sambil minum petang bersama beberapa orang penduduk kampung dalam satu program bantuan yang dijalankan.

Menurut Harian Metro, Ketua Polis Kedah Datuk Kamarul Zaman Mamat berkata, pihaknya telah membuka si4satan berhubung k3s itu mengikut Peraturan-peraturan Penceg4han dan Peng4walan Peny4kit Berj4ngkit (PPDPP) 2020.

“PoIis sudah membuka kertas si4satan berhubung kejadian berkenaan dan kita akan panggil beberapa saksi bagi membantu si4satan,” 

“Dia ni ada saja buat hal!”

Menjengah ke ruangan komen, aksi bekas timbalan menteri ternyata mengundang kem4rahan netizen yang melihat. Selain itu ada yang menganggap tindakannya itu sebagai tak ber4dab.

“Ini gambar tahun bila?”

Takut betul tengok orang berkumpul waktu kes masih tinggi ni. Kita yang lain patuh SOP ya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : LobakMerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *