Hiburan

“Tolonglah Saya Dah K0yak, Kalau Dapat T4ngkap Saya Akan S4man Awak” – Zara Zya

Belum reda dengan isu songlap duit bantuan, pelakon Zara Zya sekali lagi teruji apabila muncul pihak tidak bertanggungjawab sewenang-wenang mewujudkan akaun Instagram p.alsu menggunakan wajahnya untuk tujuan pen.ipuan.

Zara menerusi hantaran dalam Instagram meminta peminat dan pengikutnya untuk berhati-hati dan tidak terpedaya dengan taktik kotor individu tersebut yang kononnya menjual barang elektronik serta menawarkan pelbagai hadiah.

Kredit foto: IG Zara

“Jangan terpedaya. Saya s.aman awak @zarazya_iphone_giveaway_fanpg. Tolonglah saya dah k.oyak dan penat sekarang ni.

“Hari itu kena t.uduh songlap duit bantuan, sekarang ada orang ambil kesempatan pula guna nama saya buat peraduan iPhone. Lepas ni tak tahu apa pula.

“Saya tak mahu kalau ada yang tert.ipu, akan salah saya, buruk lagi nama saya,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Letih dan tertekan dengan perangai tidak beretika sesetengah pihak, pada hantaran sama, pemilik nama lengkap Zainurul Razia Mohd. Zainuddin turut mengingatkan individu berkenaan agar berhenti membuat perkara sia-sia itu.

“Tolonglah saya dah k.oyak dan penat sekarang ini!

“Kalau terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, k.ibar je bendera putih. Ramai akan datang membantu. Tak payah nak buat benda kotor ni, menyusahkan orang saja.

“Benda ni 100 peratus s.cam (t.ipu), tolong semua pengikut jangan tert.ipu ya. Kalau saya dapat t.angkap, saya akan s.aman awak,” katanya lagi.

Perkongsian Zara mendapat pelbagai reaksi pengikut dan masing-masing bertindak melaporkan kewujudan akaun p.alsu tersebut dalam Instagram.

Di sebalik k.ecaman yang diterima, ternyata usaha murni Zara turut difahami banyak pihak dan memberi kata-kata semangat agar pelakon itu terus kuat.

“Ini semua ujian Allah, kita buat baik lepas tu upload  (kongsi) gambar orang cakap kita menunjuk, bila kita tak upload org cakap kita tipu. Itu lumrah. Sabarlah, percayalah Allah SWT uji untuk kita sentiasa ingat kepada Dia. Jangan down (hilang semangat), bangkit dan jangan kisah apa orang cakap. Kalau awak down mereka memang nak tengok kejatuhan seseorang. Jangan mengalah untuk bantu orang,” tulis seorang pengikutnya.

Kelmarin, pelakon drama Pia itu mengakui sangat terkesan dan kecewa akibat t.uduhan makan duit h.aram dan did.akwa mengambil kesempatan atas kesusahan orang lain menerusi kerja kebajikan yang dilakukan menggunakan platform badan bukan kerajaan (NGO) Malaysiaprihatin miliknya.

Tidak cukup dengan itu, bekas tunang kepada pelakon Hafreez Adam itu turut kecewa dan terkilan apabila setiap perkongsiannya berhubung kerja-kerja kebajikan pasti akan mengundang kec.aman negatif dan dikatakan menunjuk-nunjuk daripada netizen.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber: K! ONLINE via cari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *