Hiburan

Bakal Rujvk Pak4r Kanak2, Rihana Oksana Ris4u Apa Yang Terj4di Kepada Anaknya Ismail Leon

Risau kemahiran komunikasi anak agak lambat, Rihana Oksana Petra bakal meminta bantuan pakar terapi perkembangan kanak-kanak untuk menilai anaknya iaitu Ismail Leon. Menurut Rihana, Leon hanya mampu bercakap satu patah perkataan sahaja dan tidak boleh membina frasa.

Adakah ini perkara biasa atau sudah tiba waktunya untuk saya bimb4ng? Kanak-kanak lelaki kebiasaannya akan lebih lambat daripada kanak-kanak perempuan, termasuk bercakap. Namun, setiap kanak-kanak yang berusia dua tahun mampu berkomunikasi menggunakan dua suka kata yang kecil. Saya telah hantar Leon pergi ke sekolah untuk kelas perkembangan dan dia selalu berinteraksi dengan kanak-kanak lain. Tetapi pada masa yang sama, dia hanya bercakap satu perkataan dan tidak membina frasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Voevodina Oksana (@rihanapetra)


Menurut Rihana, dia telah berjumpa dan mendapatkan nasihat daripada guru yang mengajar anaknya di sekolah. Tambahnya, guru tersebut menasihatinya supaya membawa Leon pergi berjumpa dengan pakar terapi bagi memastikan punc4 sebenar anaknya lewat bertutur.

Di ruangan komen, rata-rata netizen memberitahu bahawa perkara tersebut adalah normal bagi seorang kanak-kanak yang berusia dua tahun. Menurut netizen, Rihana perlu berkomunikasi dan berinteraksi dengan anaknya lebih kerap selepas ini.

Sumber:Ohbulan via mr

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://www.dnq.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *