Hiburan

“Ibu mana x sedih” – [VIDEO] 4 Bulan Tak Jumpa, Tiba-tiba Dapat Berita Anak Sudah Tiada

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dijalankan, kita tak dapat nak berkumpul atau berjumpa dengan ahli keluarga seperti dulu. Namun tindakan ini perlu, dalam usaha untuk memutuskan rantaian C.ovid-19 dari makin berleluasa.

Namun, kisah ‘pertemuan’ ahli keluarga ini mampu menyentuh jiwa kita semua

4 bulan tak jumpa.. Tak sangka ‘jumpa’ macam ni

Baru-baru ini, beberapa buah video mendapat perhatian ramai apabila seorang ibu dilihat menahan sebak melihat proses pengebumian anaknya dari jauh.

Kisah yang dikongsi melalui akaun TikTok @mis_nsha menunjukkan neneknya yang sedih apabila hanya dapat ‘berjumpa’ dengan anaknya yang dah terbujur kaku.

Difahamkan juga, allahyarham yang juga pakcik kepada pemilik akaun ini meningg.al dunia akibat positif C.ovid-19.

Dapat tengok di sebalik tembok

Bagi mematuhi SOP yang dah ditetapkan, mereka sekeluarga tak dapat untuk melihat proses pengeb.umian yang dilakukan di tanah perkuburan daerah Batu Rakit, Kuala Nerus, Terengganu, dengan lebih dekat.

Amat menyedihkan apabila mereka hanya mampu melihat di sebalik tembok saja. Lebih sayu apabila si nenek tak melepaskan pandangannya dari melihat pengeb.umian anaknya itu.

Mak saudara semua tak boleh balik

Tambah gadis itu lagi, ibu saudaranya semua tak dapat pulang ke kampung di sebabkan larangan rentas negeri yang dikeluarkan.

Dia juga turut memberitahu bahawa kali terakhir mereka bertemu pakciknya itu adalah pada tahun lepas.

Memang kuat betul dugaan mereka yang kehilangan ahli keluarga semasa musim pandemik ni. Min doakan semoga semua terus kuat menempuh cabaran yang mendatang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber : tehtarikkaw.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *