Hiburan

“Melihat dari jauh detik suami dikebumikan” – Masih Dalam Pantang & Anak-Anak Pula Positif, Foto Wanita Ini Buat Netizen Sayu

Sejak semalam rakyat menyuarakan kebimbangan dan meluahkan kemarahan masing-masing berhubung isu penularan Cov1d-19 di Malaysia ketika ini. Pelbagai isu disuarakan oleh netizen di Malaysia selepas kes harian tertinggi dilaporkan semalam sebanyak 11,079 kes baru dan Selangor masih merekodkan kes paling banyak.

Rata-ratanya menzahirkan rasa marah terhadap menteri dan pemimpin negara yang dilihat tidak memberikan yang terbaik dalam menjalankan tanggungjawab mereka ketika pandemik ini. Ramai rakyat yang terk0rban disebabkan v1rus membvnuh ini dan mereka dikatakan seolah-olah tidak mempedulikan hal itu.

Setiap hari, rakyat kehilangan ibu, bapa, adik beradik, suami, isteri, anak, rakan-rakan dan orang yang mereka sayang. Lagi memilukan, pengebumian pes4kit Cov1d-19 tak dapat dihadiri oleh keluarga seperti yang dikongsikan Fedtri Yahya di Twitter, semalam.

Foto seorang wanita sedang duduk di atas rumput mengundang rasa seb4k dan membuatkan netizen sayu. Menurut Fedtri, wanita itu baru sahaja kem4tian suaminya disebabkan Cov1d-19.

Ketika gambar itu diambil, dia sedang melihat detik suami tersayang dikebumikan dari jauh. Lebih memlikukan, difahamkan dia kini masih dalam tempoh berpantang dan anak-anaknya yang lain juga turut disahkan positif Cov1d-19.

Ramai mengucapkan takziah kepada keluarga itu dan mendoakan arw4h suaminya selain ada yang turut meluahkan rasa kecewa dengan kerajaan yang dianggap gagal menangani penularan pandemik Cov1d-19.

Seorang netizen berkata,

PKP dan darvrat tak berjaya. Sia-sia saja. Menteri pun langgar SOP. Rakyat berkurung tapi menteri benarkan kilang dibuka. Kerajaan ni dah jelas gagal.”

Peningkatan kes Cov1d-19 sejak beberapa minggu lepas membimbangkan dan Malaysia turut dikatakan sudah menjadi seperti India yang kini ‘tunggang terbalik’ dan huru-hara disebabkan Cov1d-19.

Harap pihak atasan dapat melakukan sesuatu serta keputusan yang terbaik dalam usaha menurunkan jumlah kes dan menangani penularan Cov1d-19 di negara kita. Pada masa yang sama, kita juga teruskan usaha membantu sesama rakyat yang memerlukan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Lobak Merah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *