Hiburan

K3s Kemurvngan Meningk4t, Syafiq Kyle Dek4tkan Diri Kepada Allah

Melihatkan masal4h ment4l yang semakin meningkat akib4t pandem1k Cov1d-19, pelakon Syafiq Kyle berkata dia juga mungkin boleh berdepan masal4h itu jika tidak menjaga kesih4tan ment4lnya.

Kata Syafiq lagi, dia mengelakkan diri daripada memikirkan sesuatu m4salah sehingga boleh menjej4skan emos1 serta mendekatkan diri kepada Allah.

“K3s bunvh diri dan kemvrungan di negara kita semakin meningkat akib4t pand3mik Cov1d-19. Alhamdulillah setakat ini saya tidak berdepan dengan m4salah kemvrungan.

“Tapi saya perlu memberi kesedaran mengenai 1su itu dan saya tak terk3jut kalau saya ada kemurvngan seb4b dalam keadaan sekarang ini, orang yang sih4t pun berkemungkinan ada mas4lah itu juga.

“Sebab itu dalam keadaan sekarang ini kita kena utamakan kesih4tan ment4l. Dekatkan diri kepada Allah dan jangan terlalu banyak meng3luh dengan apa yang terjadi,” katanya.

Mengakui penggiat seni dan pekerja belakang tabir terkes4n susulan aktiviti hiburan tidak diben4rkan, namun Syafiq berkata dia tidak terlalu terjejas namun perlu menjaga kesih4tan m3ntal.

“Rasa-rasanya ramai anak seni terjejas akibat pand3mik sebab ada diantara kami bekerja baru dapat gaji atau selesai projek baru dapat gaji. Jumlah yang dapat itu pun belum tentu cukup atau tidak.

“Bagi saya pati ada jalan untuk mengubah hidup masing-masing. Insya Allah dengan doa. Macam saya sendiri dari segi kewangan tidaklah terlalu terjej4s tapi kena jaga keadaan ment4l saja,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber : https://www.rotikaya.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *