Hiburan

Sebelum Adik Bella, Individu Ded4h Ada Bayi Usia 10 Bulan Meningg4l Dunia Di Rumah Yang Sama?

Baru-baru ini kec0h di media sosial mengenai seorang remaja Sindr0m D0wn berusia 13 tahun, Adik Bella yang ditemui dalam keadaan menyay4t hati dipercayai akib4t dider4. Malah, di media sosial trending #justiceforBella dan ramai mengges4 pelaku dikenakan hvkuman.

Disaat ramai bers3dih dengan nasib menimpa adik Bella, muncul seorang netizen ini mended4hkan satu k3s yang pernah terjadi di rumah kebajikan yang sama.

Menurutnya, ketika negara sedang sibuk dengan PKP pada Mei tahun lalu, berlaku satu kem4tian melibatkan bayi berusia 10 bulan bernama Adam di rumah tersebut.

Ujarnya, adik Adam juga merupakan seorang bayi istimewa, Syndrome Down dan memerlukan penjagaan rapi dimana perlu memberi susu mengikut waktu ditetapkan.


Ded4hnya, rumah kebajikan berkenaan mengatakan kem4tian Adam adalah tiba-tiba. Ujarnya, jika berlaku kem4tian tiba-tiba maka perlulah mendapatkan laporan post mortem hospital.

Katanya, disebabkan isv adik Bella, muncul semula kem4tian Adam yang menjadi teka-teki. Ujarnya, adik Adam yang gemuk tiba-tiba menjadi kurus.

Individu itu turut mempersoalkan, apa yang terjadi pada Bella sekaligus menimbulkan syak bahawa kem4tian Adam terjadi akib4t berlaku pengab4ian.

“Pender4an Bella, boleh menimbulkan syak kepada kita – bahawa adakah kem4tian Adam berpotensi terjadi akibat PENG4BAIAN?

“Sudah ada kem4tian tetapi kita yang tak tahu apa telah terjadi. Sebab masa tu tiada siapa memberi syak wasangka.

“Tapi sekarang, lepas Bella memberitahu kita yang penjagaan Rumah Yang Sedang Viral ni ada unsur pender4an, maka ada asas dan lokus standi – untuk kita semua mempersoalkan kem4tian baby Adam,” tulisnya.

Dalam pada itu, individu berkenaan turut meminta pihak berkuasa menyiasat mengenai perkara itu.

Menerusi entri berkenaan, turut dokongsikan keadaan arw4h adik Adam yang berisi kemudian menjadi kurus sehingga jenazah dikebumikan.

SUMBER: Facebook Fdaus Ahmad

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : gulapop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *