Hiburan

“Sebenarnya Orang Kaya!!” -lni Kisah Makcik Viral Semalam! Pernah Beli 4 Biji Kereta Untuk Cucu

Tular sebuah video di media sosial semalam mengenai seorang warga emas yang berumur 87 tahun yang dikenali sebagai Mek, yang dikatakan tidak mempunyai barangan keperluan makanan yang memaksa warga emas tersebut menjaja di Pasar Siti Khadijah walaupun di usia emas tersebut membuatkan ramai netizen merasa kasihan dan simpati.

Lain pula yang dikatakan pada hari ni, berikutan komen yang telah ditinggalkan di sebuah ruangan komen yang mengatakan bahawa warga emas tersebut telah mendapat bantuan daripada JKM Pasir Putih dan Kuala Terengganu.

Bantuan yang diperolehi oleh warga emas tersebut yang dikenali sebagai Cik Munah tersebut melebihi RM1000 sebulan.

Selain itu, individu tersebut yang ingin dikenali sebagai penghulu di tempat kediaman cik munah itu berkata, semua pendapatan itu sudah mencukupi untuk menyara kehidupan warga emas itu sehari2. Itu belum juga ditambah dengan bantuan lain daripada beberpa agensi lain yang turut memberi bantuan.

Ringkasnya lagi bahawa warga emas tersebut pernah viral beberpa tahun sebelum ini dan pernah mendapat beratus ribu jumlah daripada derma yang diberi daripada dermawan yang baik hati seluruh malaysia dan sehingga boleh membeli kereta kepada cucu2nya. Tetapi apa yg dikatakan oleh penghulu tersebut bercanggah dengan apa yang diberitahu melalui video yang tular semalam.

Sejauh manakah kebenaran tentang kehidupan dan kesahihan maklumat seperti yang dikomen oleh penghulu tersebut masih menjadi tanda tanya. Walau bagaimana pun kita mengharapkan penjelasan daripada warga emas tersebut mengenai kesahihan maklumat tersebut. Semoga ada penjelasan yang munasabah selepas ini..

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook kami

Sumber : Peratusan Netizen Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *