Hiburan

[VIDEO] “Sayang… tolong jangan tinggalkan saya” – Rebecca p4nik suami ses4k nafas di rumah, katil hospital penuh

PELAKON Datin Rebecca Nur Al-Islam melalui detik cemas apabila suaminya, Datuk Nor Azam Sulaiman yang positif C.ovid-19 dan menjalani k.uarantin kendiri di rumah mengalami s.esak nafas pada Selasa.

Menceritakan lebih lanjut Rebecca berkata, dia menghubungi ambulans bagi membawa suaminya itu mendapatkan ra.watan, namun malangnya semua hospital swasta penuh dan tidak dapat menerima pes.akit C.ovid-19.

“Tengah hari semalam suami saya sesak nafas dan disahkan stage 4 .Covid-19. Kadar o.ksigen suami berada dalam keadaan rendah.

“Saya jadi t.akut dan p.anik dengan anak lagi. Jadi adik-beradik suami tolong telefon ambulans dan cuba dapatkan katil di hospital swasta.

“Saya teman suami naik ambulans, tinggalkan sekejap anak-anak. Ketika itu saya masih hubungi mana-mana hospital swasta di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor tapi jawapan semua menghampakan, ” katanya sambil menangis menerusi sesi Instagram live pada Rabu.

Rebecca bersama suami dan anak-anaknya.

Tambah Rebecca, selepas menunggu hampir seharian akhirnya dia dihubungi sebuah pusat peru.batan yang memberitahu terdapat kekosongan untuk r.awatan p.esakit C.ovid-19.

Rebecca, 35, menjelaskan tindakannya menghantar suami ke hospital swasta adalah kerana memahami fasiliti kerajaan kini k.ritikal dalam menguruskan p.esakit C.ovid-19.

“Bukan saya kata hospital kerajaan atau Maeps tak bagus, saya tak cakap begitu… tapi saya t.akut tengok keadaan di sana lagi worst. Apa yang boleh saya usahakan, saya usahakan untuk suami dapat r.awatan di hospital swasta.

Tengah hari semalam suami saya se.sak nafas dan disahkan stage 4 C.ovid-19. Kadar oksigen suami berada dalam keadaan rendah.

REBECCA NUR AL-ISLAM

PELAKON

“Saya tak sampai hati tengok suami menangis. Dia kata pada saya… sayang tolong jangan tinggalkan saya. Tapi saya sedih tak dapat temani dia ketika ini.

“Saya minta anda semua doakan untuk suami, anak-anak serta pembantu rumah saya juga, ” kata Rebecca yang turut disahkan positif C.ovid-19.

Sementara itu, Rebecca turut meminta agar kerajaan melaksanakan ‘total l.ockdown’ memandangkan keadaan negara yang semakin teruk.

“Anda (kerajaan) kena (buat) total lockdown! Apa yang saya cakap anda kena dengar… tolonglah.

Suami Rebecca kini mendapat r.awatan di sebuah hospital swasta di ibu kota.

“Walaupun kerugian besar untuk negara tetapi kita bercerita fasal n.yawa sebab saya dah kena dalam situasi ini saya jadi fo.bia.

“Badan kami satu keluarga macam kena he.mpap dengan pokok, sakit sangat-sangat. .Batuk, s.akit dada, ada yang kena c.irit-birit. Ya Allah, semoga Allah tarik sa.kit kita dan lindungi kita semua, ” katanya.

Menerusi laporan mStar sebelum ini, Rebecca mengesahkan dia dan tujuh anggota keluarga serta tiga pembantu rumah positif C.ovid-19 pada Khamis.

Selain suami, enam orang anak mereka iaitu Nor Khayrin, Nor Adam Daniel, Nor Anggun Raverra, Nor Aliff Al Raffael, Nor Ahmet Al Reaggan, Nor Aurora Riana antara yang turut dij.angkiti v.irus berkenaan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber: mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *