Hiburan

“Saya Tak Boleh Tidur” – Caprice Sed1h Selepas Sahabat Baik Tak Bagi Kerjasama, Tiba-Tiba Senyap Selepas lsu Viral

Sebelum ini, penyanyi rap, Caprice mend4kwa pend4kwah bebas, Ustaz Ebit Lew telah menyekatnya di media sosial. Di samping itu, Caprice atau nama sebenarnya, Ariz Ramli, menerusi platform Instagram Stories didakwa mempersoal tingkah laku Ustaz Ebit Lew ketika menyempurnakan misi kemanusiaan di G4za, Palestin baru-baru ini.

Tidak berakhir di situ, Caprice telah melakukan sesi live bersama seorang pemuda yang dikenali sebagai Redha Zaini. Menerusi sesi live tersebut, rata-rata netizen mend4kwa pelantun suara ‘Kau Hade’ ini  tidak boleh dibawa berbincang.

Salam guys, dah pukul 3 pagi saya tak boleh tidur. Ada orang kata saya alami masalah ment4l. Bagi saya ianya berkaitan jih4d sebab siapa-siapa yang kenal Caprice sebelum ni, mereka tahu saya akan jadi gila apabila mereka sentuh soal jih4d dan G4za. Kita jadi orang lain dan badan tak boleh bawa bincang. Saya minta maaf. Cuma saya tak sangka seorang sahabat lama saya tiba-tiba senyap dan tak boleh beri kerjasama selepas apa yang berlaku di G4za.

Benda kecil saja. Saya tak tahu sebab apa. Saya rasa saya dah tahu sekarang, saya sangat sedih dan berharap hubungan kita kembali pulih semula tanpa campur tangan politik dan orang lain. Kalau kau fikir balik, bayangkan kita masuk G4za sama-sama. Mesti indah kan tanpa rakyat sedar. Saya tak mahu tunjuk Whatsapp dengan ustaz lagi.

Terbaru, Caprice meluahkan rasa sed1h apabila salah seorang sahabat baiknya tiba-tiba mendiamkan diri. Menurut Caprice, dia tidak tahu mengapa sahabatnya itu senyap dan tidak beri kerjasama selepas apa yang berlaku. Sebagai manusia, Caprice sedih dan berharap hubungan mereka akan kembali pulih tanpa ada campur tangan mana-mana pihak. Ujarnya lagi, sebelum sampai ke C4iro mereka sudah merancang untuk masuk ke G4za bersama-sama. Namun begitu, sesuatu telah berlaku dan dia tidak mampu untuk menceritakan hal tersebut.

Apapaun saya minta maaf sebab jadi ‘cr4zy’ apabila ada orang k4cau G4za dan P4l3stine. Kalau nak saya jadi m0nster cvcuklah jihad dan G4za. Saya dah ambil ubat ni lama termasuk rawatan. Tapi saya tak suka ambil ubat ni sebab saya akan berasa keb4s selepas itu.

Di akhir perkongsian, Caprice memberitahu dia terpaksa mengambil sejenis ubat untuk tidur meskipun, dia tidak suka melakukan hal tersebut. Terdahulu, Caprice menceritakan mengenai 13 hantaran Instagram Stories yang ditulis olehnya berhubung Ustaz Ebit Lew dan pasukannya. Ujar Caprice, dia telah menghantar mesej panjang lebar secara peribadi kepada Ustaz Ebit berhubung isu pendakwah tersebut menggunakan foto kanak-kanak malang di bumi P4l3stin sebagai bahan kandungan media sosial adalah sesuatu yang tidak wajar. Namun begitu, Caprice mend4kwa Ustaz Ebit telah menyekatnya di Instagram.

Sumber: Caprice

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : obulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *