Semasa

‘Saya Jalan Depan Tu Je Bang’ Tak puas hati dik0mpaun, lelaki pertikai tugas plis ditahn

“Saya rakyat biasa je tau, saya ke depan tu je tak masuk kedai pun” ini antara luahan seorg lelaki yg tvlar ditahan plis krn tidak mengikut SOP.

Lelaki ini yang tidak memakai pelitup muka ketika berada di sebuah stesen minyak, di sini, dan mempertikai tugas plis serta mengeluarkan kata ksat sudah ditahan plis, malam ini.

Terdahulu video berdurasi 15.42 minit itu menunjukkan seorang lelaki yang singgah di stesen minyak untuk mengisi minyak kereta didatangi anggota plis selepas dia tidak memakai pelitup muka.

Malah video itu turut tular di media sosial selepas dia enggan memakai pelitup muka dan mendkwa dirinya ada membaca kajian yang menjelaskan memakai pelitup muka boleh dijangkiti bakteria.

Malah, dia turut dikenakan kompaun kerana ingkar arahan prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan kerajaan bagi mengekang penularan Cvid-19.

Namun ketika berada di dalam kereta lelaki terbabit yang masih merakam video itu turut mempertikaikan tugas plis dan mengeluarkan kata-kata keesat.

Susulan itu, plis kemudian mengesan suspek sebelum menahannya malam ini.

Sementara itu, Ketua Plis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid mengesahkan penhanan suspek dan akan mengeluarkan kenyataan media nanti.

Apapun dalam keadaan sekarang semua org tertekan jadi sama sama lah kita patuhi apa yg ada lagipun kees baru cvit masih lagi tinggi.

Vdeo

Sumber : hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *