Hiburan

“Slamber Je Adik Ni Panggil PM Macam Tu, Macam Member2 Dah” -TanSri Muhyiddin Yassin Singgah Rumah Bagi Daging K0rban

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menunaikan solat sunat Aidiladha di Masjid Negara di sini bersama 300 jemaah.

Ketibaan Perdana Menteri yang berjubah putih pada 8.16 pagi bersama isteri Puan Sri Noorainee Abd Rahman, disambut Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri serta Imam Besar Masjid Negara, Ehsan Mohd Hosni.

Muhyiddin dan jemaah kemudiannya bertakbir raya sebelum menunaikan solat sunat Aidiladha yang dilaksanakan dengan mematuhi prosedur o.perasi standard (SOP) yang ditetapkan dan diimamkan oleh Ehsan.

 

Sementara itu, Ehsan ketika menyampaikan khutbah Aidiladha bertajuk ‘C.abaran dan Peng.orbanan’ berkata Allah SWT menganugerahkan pelbagai kenikmatan kepada negara termasuk menyambut Aidiladha pada hari ini walaupun p.andemik C0VID 19 masih belum reda.

“Tetaplah bersyukur dan memuji Allah SWT kerana semua yang berlaku di atas muka bumi ini hanya Allah yang maha mengetahui.

“Pada tahun ini kita masih menyambut Aidiladha dalam suasana yang menc abar dan kawalan pergerakan yang masih lagi diteruskan berikutan bilangan kes harian yang masih tinggi dan tidak menentu. Jagalah diri dan kes.ihatan,” katanya.

Beliau berkata walau apa pun yang berlaku, Aidiladha tidak boleh kehilangan makna dan inti patinya.

Khutbah itu turut mengingatkan pemimpin supaya menumpukan sepenuh usaha dan tindakan dalam mengekang penularan w.abak C0VID 19.

Ehsan juga menyeru jemaah supaya bersama-sama bermunajat kepada Allah SWT bagi memohon pertolongan supaya w.abak dan musibah yang sedang m.elanda negara, diangkat.

Sejurus selesai khutbah Aidiladha, Perdana Menteri meninggalkan pekarangan masjid jam 9.05 pagi dengan diiringi Zulkifli.

Perdana Menteri Singgah Agih Daging


Tapi bgus dia kenal wlaupon dia xtaw nak panggil pangkat apa kt depan. Nak sbut pakcik mcm x kena. Tapi dgr cara bercakap beradab budaknya. Terbaik adik.

Selamba jer ko muhyiddin yassin kan PM kita tu yer, dikk…alaahaii… takpa lah… janji kenal…. tima kasih, PM, sebab turun melawat… moga cepat C0vid hilang… aamiin.

Dia tkejut campur teruja tu bila pm datang rmah…untung kor dik dia mai rmah…dapat daging k.orban lagi…dapat juga kor jumpa bdepan ngan dia…simpan knangan ni utk anak nanti.

Yang penting mask pakai dik kat rumah pun.. bagus kau. Ni beli sikmak pun bergado tanak pakai mask.

Budak ni serba s.alah… Nk panggil doktor atau peguam atau uncle…. Serabut jugak kepala budak ni buat keputusan dlm masa terdekat…. Last…buat keputusan… Ekot macam mana ayah panggil PM….. Muhyiddin yassin jer lak… Bapak borek anak rintik.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : onlinemalaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *