Hiburan

‘Luka Hati Saya’- Ebit Lew Jawab Kenapa Bl0ck Caprice, Ada Kaitan Dengan Arwh Bapa

Sebentar tadi, pendakwah bebas terkenal Ustaz Ebit Lew (UEL) menerusi live di beberapa platfom tampil menjelaskan perkara ‘sebenar’ susulan k.ontroversi misi kemanusiaan di Semenanjung Gaza, Palestin. Apa yang diceritakan oleh beliau adalah berdasarkan beberapa dakwaan yang dilemparkan oleh penyanyi rap, Ariz Ramli dan aktivis terkenal di Gaza Muhammad Nadir Al-Nuri Kamamrulzaman.

Sama sekali tak pernah c.ium kaki

Foto: Tangkap layar video

Ujar UEL, tomahan yang diberikan sama sekali tidak benar apabila dia dida.kwa melutut dan menc.ium kaki Menteri di Gaza. UEL menjelaskan dia tidak pernah melakukan perkara tersebut yang sama sekali bertentangan dengan apa yang telah diajarkan oleh agama.

Berbicara lebih lanjut, UEL mengambil keputusan untuk b.lock Caprice di laman Instagram susulan tindakannya yang disifatkan sebagai terlampau ‘negatif’ ditambah pula, waktu yang tidak bersesuaian apabila UEL baru sahaja kehilangan ayahnya yang tersayang baru-baru ini akibat akibat mengh.idap peny.akit ka.nser perut tahap akhir.

Dia kata saya tak patut post pasal melawat ayah. Ini perangai macam kawan atau sahabat, dia boleh ma.rah macam tu. Luka hati saya. Saya ambil phone tu, saya lempar sebab saya sedih sangat.

UEL juga menafikan sekeras-sekerasnya berhubung dakwaan yang mengatakan beliau telah menc.uri dokumen yang akan digunakan oleh Caprice, Pencetus Umah (PU) Harris, Neelofa dan Heliza bagi membolehkan mereka untuk masuk ke Gaza. Berbicara mengenai sijil yang diterima, UEL menjelaskan beliau sama sekali tidak pernah membeli sijil Duta Muhibbah yang diberikan oleh Menteri di Gaza.

Dia tegur pasal patung. Kemudian tegur pasal saya melawat ayah saya. Saya sedih, sebab dia macam kawan. Ayah tengah n.azak, bukan lawat biasa. Bagi saya ia melampau & sedih. Kemudian ayah saya meningg.al dunia. Yang meny.akitkan hati saya bl.ocked.

Dia rancang dia, Neelofa, Harris dan Ebit Lew akan pergi sekali. Apa-apa Ebit Lew buat, dia ambil dokumen lari pergi jumpa Datuk Hishamuddin. Wallahi saya tak pernah bincang denga Neelofa, Harris dengan Caprice untuk pergi ke Gaza. Saya sangka baik, mungkin dia stres makan pil. Wallahi memang saya tak pernah jumpa mereka untuk bincang pergi Gaza.

Pada masa yang sama, UEL turut akui hatinya terluka dengan segala t.uduhan-tu.duhan yang tak berasa yang secara tidak langsung memberikan kesan kepada keluarganya.

Live penuh:


Sumber: Ustaz Ebit Lew

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kami
Sumber : https://www.tehtarikkaw.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *